Geschiedenis EPI

Het EPI werd in 1964 opgericht door drs. F. Molenaars, psycholoog en was de eerste maatschap voor psychologen in Nederland. Vanaf het begin was er speciale aandacht voor kinderen met leer-, gedrag- en opvoedingsproblemen, zowel in de thuissituatie als op school. Het PIT is een nevenvestiging van het Eindhovens Psychologisch Instituut.

In 1976 vestigde het EPI zich in twee gekoppelde herenhuizen aan de Edenstraat 29-31, nagenoeg in het centrum van Eindhoven.

Bovendien werd er specifieke expertise opgebouwd ten aanzien van de problematiek aangaande sexueel misbruik en asielzoekers problematiek en werd er samengewerkt met meerdere medische en paramedische disciplines.

In April 2003 is het EPI samengegaan met de Neuropsychologen Praktijk Eindhoven, waardoor aan de al aanwezige expertise een nieuwe dimensie werd toegevoegd.

De nieuwe eigenaar en directeur van het EPI werd toen Drs. P.E.H. van Nunen, die zowel als neuropsycholoog in het (speciale) onderwijs, gedurende 12 jaar, zijn sporen heeft verdiend en als Psychofysioloog lange tijd werkzaam is geweest in het medische circuit.

De doelstellingen van het instituut zijn hierdoor echter niet veranderd maar zelfs uitgebreid.

Sinds 1 mei 2009 is het EPI gevestigd aan de Geldropseweg 165, 5613 LM te Eindhoven (naast het Augustinianum). Ruim, modern, alles begane grond, goede parkeermogelijkheden in de wijk en uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

Vanaf april 2011 is in Tilburg het Psychologisch Instituut Tilburg (PIT) geopend, wat dezelfde doelstelling heeft als het EPI en dezelfde kwaliteit van onderzoek en behandeling biedt. Dit wordt gerealiseerd doordat er sprake is van dezelfde leiding en ervaren psychologen die gedeeltelijk in Eindhoven en Tilburg werken. Nieuw aangenomen psychologen worden door dit team begeleid en eventueel verder opgeleid.